Имплементација на е-учење и современите информатички технологии во наставниот процес на дентална медицина

Dimova, Cena and Zarkova, Julija and Rogoleva, Sonja and Novakoski, Vladimir (2014) Имплементација на е-учење и современите информатички технологии во наставниот процес на дентална медицина. In: 21 - ви Меѓународен научен Студентски стоматолошки конгрес, 9-11 May 2014, Охрид, Р.Македонија.

[thumbnail of Kniga Abs Stud 2014.pdf]
Preview
Text
Kniga Abs Stud 2014.pdf - Published Version

Download (26MB) | Preview
[thumbnail of Е-учење ,презентација .pdf]
Preview
Text
Е-учење ,презентација .pdf - Published Version

Download (6MB) | Preview

Abstract

Е- учење со своето оригинално име на англиски јазик стана сеприсутен бренд со заштитниот знак за иновативен пристап на настава на новата генерација на студенти. Со неговата подгрупа на онлајн учење е во фокусот на внимание и поради зголемената употреба на сите нивоа на образование и бројни анализи на позитивни и негативни аспекти на овој метод на подучување.
Електронското учење доаѓа во форма на онлајн курсеви. Елемент на курсот е учење на објект. Содржината на курсот се добива преку составување и организација на објекти на учење.
Како заклучни забелешки може да се нагласи дека иднината на системите на е учење се следни:
-Интеграција на формални и неформални методи на учење (формалното и неформалното учење мора да се одржи на исто место)
Заштита на личните податоци може да претставува проблем кога станува збор за оваа интеграција
-Префрлување од формални начини на учење кон колаборативно учење.

Item Type: Conference or Workshop Item (Speech)
Subjects: Medical and Health Sciences > Basic medicine
Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Medical and Health Sciences > Health sciences
Medical and Health Sciences > Other medical sciences
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Cena Dimova
Date Deposited: 15 May 2014 10:44
Last Modified: 15 May 2014 10:44
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/9947

Actions (login required)

View Item View Item