Зголемување на енергетска ефикасност на електроенергетски уреди со имплементација на информациски технологии во функција на заштитата на животната средина

Cvetkovski, Goga and Petkovska, Lidija and Sarac, Vasilija and Lefi, Pol and Geir, Sinkler (2012) Зголемување на енергетска ефикасност на електроенергетски уреди со имплементација на информациски технологии во функција на заштитата на животната средина. [Project]

[thumbnail of Energetska efikasnost-1.pdf]
Preview
Text
Energetska efikasnost-1.pdf

Download (1MB) | Preview
[thumbnail of Zavrsen izvestaj energetska efikasnost.pdf]
Preview
Text
Zavrsen izvestaj energetska efikasnost.pdf

Download (100kB) | Preview

Abstract

Научно-истражувачкиот проект со наслов Зголемување на енергетската ефикасност на електроенергетски уреди со имплементација на информациски технологии во функција на заштитата на животната средина ја следи една од најновите научни области во светот. Следствено, целта на науичните истражувања беше да се воведат современите информациски технологии за подобрување на енергетксата ефикасност во широк спекар на приемна на електроенеретските уреди со цел да се заштеди електрична енергија и да се придонесе кон зачувување и подобрување на животната средина

Item Type: Project
Subjects: Engineering and Technology > Electrical engineering, electronic engineering, information engineering
Divisions: Faculty of Electrical Engineering
Depositing User: Vasilija Sarac
Date Deposited: 07 May 2014 12:04
Last Modified: 07 May 2014 12:04
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/9904

Actions (login required)

View Item View Item