Преглед на патничкиот и товарниот сообраќај во Република Македонија во периодот од 1982-2010 г.

Koteski, Cane and Jakovlev, Zlatko and Angelkova, Tanja and Mitreva, Elizabeta and Kitanov, Vladimir (2014) Преглед на патничкиот и товарниот сообраќај во Република Македонија во периодот од 1982-2010 г. Bulletin of Papers ASA - 2010-2011 (26-27). pp. 49-55. ISSN 0352-3497

[thumbnail of Преглед на патничкиот и товарниот сообраќај во Р. Македониja.pdf]
Preview
Text
Преглед на патничкиот и товарниот сообраќај во Р. Македониja.pdf

Download (2MB) | Preview

Abstract

Значењето на патничкиот и товарниот сообраќај е од огромно значење за нашата земја. Привлекувањето на странски патници и инвеститори е од огромно значење за економскиот развој на нашата земја. За да видиме во изминатите 28 години како се одвивал патничкиот и товарниот собраќај во нашата земја во периодот од 1982-2010 година. За да имаме подетална слика за патничкиот и товарниот сообраќај во нашата земја ќе го разгледаме подетално по гранки, онака како што се: железнички, езерски, воздушен, патен и градски превоз.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Cane Koteski
Date Deposited: 28 Apr 2014 08:57
Last Modified: 04 Aug 2015 13:30
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/9799

Actions (login required)

View Item View Item