Поврзување на универзитетите и стопанството заради подобрување на способностите на студентите за вработување

Mitrev, Sasa and Kosturanov, Risto (2012) Поврзување на универзитетите и стопанството заради подобрување на способностите на студентите за вработување. [Project]

[thumbnail of Project information Bridges.pdf]
Preview
Text
Project information Bridges.pdf

Download (108kB) | Preview

Abstract

Потребите на стопанството во поглед на можност за ангажман на високопрофилиран кадар стануваат сѐ поголеми, а пазарот на трудот не може да ги задоволи тие потреби. Преку овој проект се правата напори да се истражат потребите на работодавачите од една и да се подигнат способностите на студентите за вработување од друга страна, прекук обука за изработка на CV, водење на интервју/разговори со работодвачи и поднесување на пријава за вработување.
Партнер институции вклучени во проектот:
American University in Bulgaria

Item Type: Project
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Agricultural Sciences > Other agricultural sciences
Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Agriculture
Depositing User: Biljana Kosturanova
Date Deposited: 23 Apr 2014 12:59
Last Modified: 05 Aug 2015 08:40
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/9798

Actions (login required)

View Item View Item