Јордан - храбрата жртва за Македонија

Kukubajska, Marija Emilija (2008) Јордан - храбрата жртва за Македонија. Просветно дело АД, Скопје.

[thumbnail of Jordan Mijalkov.docx] Text
Jordan Mijalkov.docx

Download (5MB)

Abstract

Јордан јавуваше - Идам, не се видувам со никого друг. Отворајте порти, Ацо, Дуне - само кај вас душа си опуштам мераклиски, чудно колку блиски ве чувствувам. Не само поради баба ми Маца, или твојата баба Марија, со сестра и` Ката мажена за брат на баба ми Маца за Ставре. Идам, оти во тој круг има и друг посветол, посвет и од крстување на нашите фамилии. Гледај, Ристо Мијалката, брат на Мијалче, а Мијалче е мој татко и на сестра ми Наде. Тој Ристо син ти го учел да свири на прим, во нашата новоселска куќа сме се чуделе каква трпелива способност оставиле тие стари раце на нашите умни и уметнички разумни револуционерни претци.

Item Type: Other
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Marija Kukubajska
Date Deposited: 19 May 2014 08:29
Last Modified: 19 May 2014 08:29
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/9792

Actions (login required)

View Item View Item