Туристички дестинации - интерна скрипта на предавања и презентации

Dimitrov, Nikola (2012) Туристички дестинации - интерна скрипта на предавања и презентации. . (Unpublished)

[thumbnail of Доц. д-р Никола В. Димитров %282012%29 ТУРИСТИЧКИ ДЕСТИНАЦИИ - интерна скрипта на предавања и презентации.pdf]
Preview
Text
Доц. д-р Никола В. Димитров %282012%29 ТУРИСТИЧКИ ДЕСТИНАЦИИ - интерна скрипта на предавања и презентации.pdf

Download (8MB) | Preview

Abstract

Скриптата е наменета на студенитите на Факултет за туризам и бизнис логистика при УГД - Штип, студиска програма: Туризам, и Гастрономија, исхрана и диететика.
Интерната скрипта претставува збирка предавања и презентации по наставниот предмет Туристички дестинации за интерна употреба. Всушност, во збирката се наведени сите тези, слајдови, шеми и слики според кои се одвива предавањето.
Авторот, преку интерната скрипта, збирка, настојува да започне мисија на само мотивирање, усовршување и вреднување на својата работа.
Оваа самоевалуација ќе се одвива во три фази со подготовка на три различни облици на работни трудови, и тоа:

- прва фаза, Интерна скрипта - збирка предавања и презентации по туристички
дестинации,
- втора фаза, Рецензирана скрипта по туристички дестинации, и
- трета фаза, Универзитетски учебник по туристички дестинации.
Временскиот период за заокружување на трите фази изнесува 5 години континуирано предавање, усовршување, надополнување и научна актуализација на наставната програма по туристички дестинации.
Целта ќе биде реализирана со издавање на Универзитетски учебник по туристички дестинации за потребите на студентите на Факултетот за туризам и бизнис логистика, но и за поширока употреба.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Social Sciences > Other social sciences
Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Nikola Dimitrov
Date Deposited: 09 Apr 2014 08:34
Last Modified: 04 Aug 2015 10:00
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/9735

Actions (login required)

View Item View Item