Практикум по нега на текстил

Mojsov, Kiro (2014) Практикум по нега на текстил. ISBN 978-608-4708-98-8.

Full text not available from this repository. (Request a copy)

Abstract

Потребата за изработка на „Практикум по нега на текстил“ е голема, пред сè, за студентите на Технолошко-техничкиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип за да може тие да се запознаат со разните видови на ткаенини, со нивните својства и со постапките за нега. Преку материјата во овој практикум студентите ќе се оспособат за работа со одделни средства за нега од технолошки, еколошки, токсиколошки и хуман поглед, како и за правилен пристап кон одделни операции со цел да се постигнат задоволителни ефекти при нега на текстилот. Целта е студентите преку лабораториските вежби да се оспособат за самостојна примена на принципите на одржување и нега на текстилот, т.е. на текстилните материјали и производи. Практикумот е прилагоден кон наставната програма за предметот Нега на текстил и е наменет како наставно помагало кон скриптата „Нега на текстил“ која го покрива делот на предавањата на Технолошко-техничкиот факултет во Пробиштип.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Engineering and Technology > Chemical engineering
Divisions: Faculty of Technology
Depositing User: Kiro Mojsov
Date Deposited: 20 Mar 2014 13:52
Last Modified: 15 Apr 2015 08:51
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/9557

Actions (login required)

View Item View Item