Дејство на основното ѓубрење и прихранувањето со различни азотни ѓубрива врз приносот и квалитетот на ПРИМА РИСКА - новосоздадена сорта на ориз

Andreevska, Danica and Ilieva, Verica and Andov, Dobre and Zaseva, Tanja (2007) Дејство на основното ѓубрење и прихранувањето со различни азотни ѓубрива врз приносот и квалитетот на ПРИМА РИСКА - новосоздадена сорта на ориз. Годишен зборник 2007, Yearbook. pp. 87-96. ISSN 1409-987X

[thumbnail of В.И - 8.pdf] Text
В.И - 8.pdf

Download (877kB)

Abstract

Во двегодишни полски опити по методата на „Cade“ на алувијален почвен тип, преткултура ориз е испитувано дејство на основното ѓубрење и прихранувањето на различни азотни ѓубрива врз приносот и квалитетот на ориз од сортата прима риска, новосоздадена сорта која е призната и регистрирана во 2004 година.

Item Type: Article
Subjects: Agricultural Sciences > Other agricultural sciences
Divisions: Faculty of Agriculture
Depositing User: Verica Ilieva
Date Deposited: 15 Nov 2012 10:50
Last Modified: 10 Jun 2013 09:10
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/902

Actions (login required)

View Item View Item