Курсевите за странски јазици како фактор за продолжување на туристичката сезона

Metodijeski, Dejan and Golakov, Kostadin (2013) Курсевите за странски јазици како фактор за продолжување на туристичката сезона. Годишен зборник 2013 - Филолошки факултет, 4. pp. 23-28. ISSN 1857-7059

[thumbnail of Kursevite za stranski jazici kako faktor za prodolzuvanje na turistickata sezona.pdf]
Preview
Text
Kursevite za stranski jazici kako faktor za prodolzuvanje na turistickata sezona.pdf

Download (241kB) | Preview
[thumbnail of Filoloski fakultet_Godisen zbornik 2013.pdf]
Preview
Text
Filoloski fakultet_Godisen zbornik 2013.pdf

Download (3MB) | Preview

Abstract

Многу земји во светот се соочуваат со сезонското работење во туризмот и преку своите туристички политики креираат најразлични практики за да ја продолжат сезоната. Предмет на овој труд е сезонското работење во туризмот и организирањето на курсеви за странски јазици како еден од главните фактори за продолжување на сезоната. Во текстот е посочен примерот на Малта, која успешно развива ваков вид на едукативен туризам. Во оваа земја постојат над 40 училишта за изучување на англиски јазик кои се здружени во Федерација и предлагаат најразлични видови на курсеви. Во заклучниот дел од трудот, направени се препораки како би можеле вакви курсеви за изучување на странски јазици да бидат организирани и понудени на странските туристи во посета на Република Македонија.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Dejan Metodijeski
Date Deposited: 01 Jul 2014 13:04
Last Modified: 01 Jul 2014 13:04
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/8948

Actions (login required)

View Item View Item