Билатерален научноистражувачки проект со Австрија „Асимптотики во коорбит простори”

Hadzi-Velkova Saneva, Katerina and Feichtinger, Georg Hans and Aceska, Roza and Luef, Franz and Balazs, Peter and Kostadinova, Sanja and Prangoski, Bojan and Veta Buralieva, Jasmina and Schmutzhard, Sebastian and Duzelovic, Jasminko (2013) Билатерален научноистражувачки проект со Австрија „Асимптотики во коорбит простори”. [Project]

[thumbnail of Проект со Австрија-2013-УГД-Репозиториум.pdf]
Preview
Text
Проект со Австрија-2013-УГД-Репозиториум.pdf

Download (150kB) | Preview

Abstract

Во овој проект ќе се поврзат две важни области: хармониска анализа и теорија на дистрибуции, кои имаат непосредна примена во многу други научни области како што се обработка на сигнали, геофизика, анализа на слики и теорија на псеудо-диференцијални оператори. Главна цел на проектот е спроведување асимптотска анализа во коорбит простори. Овие простори се дефинирани преку voice трансформацијата, чии важни примери се вејвлет трансформацијата и short-time Фуриеовата трансформација (STFT) кои се многу применливи алатки во горе споменатите области.

Item Type: Project
Subjects: Natural sciences > Matematics
Divisions: Faculty of Computer Science
Depositing User: Jasmina Veta Buralieva
Date Deposited: 15 Jan 2014 09:52
Last Modified: 13 Aug 2020 06:41
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/8605

Actions (login required)

View Item View Item