Лабораториската работа на учениците како можност за примена на проблемската настава

Mirascieva, Snezana (1997) Лабораториската работа на учениците како можност за примена на проблемската настава. НБ „Гоце Делчев”, Штип. ISBN 37.26:371:388

[thumbnail of kniga laboratoriska rabota.pdf]
Preview
Text
kniga laboratoriska rabota.pdf

Download (1MB) | Preview

Abstract

Книгата на еден интересен начин го моделира наставниот процес поврзувајќи го начинот на работа (методот на лабораториска работа) со моделот на настава (проблемска настава). И едниот и другиот елемент се во функција на активност на ученикот во наставата како и поврзување на теоријата со практиката, со што на овој начин учениците ќе се оспособат за успешно вклучување во животот и работата понатаму.

Item Type: Book
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Snezana Mirascieva
Date Deposited: 27 Dec 2013 12:24
Last Modified: 05 Aug 2015 08:42
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/8531

Actions (login required)

View Item View Item