Интерна скрипта по Промотивни активности

Petrevska, Biljana (2010) Интерна скрипта по Промотивни активности. . (Unpublished)

[thumbnail of Интерна скрипта по Промотивни активности.pdf]
Preview
Text
Интерна скрипта по Промотивни активности.pdf

Download (1MB) | Preview

Abstract

Ракописот претставува скрипта за интерна употреба која е наменета единствено за студентите кои го изучуваат предметот Про отивни активности на Факултетот за туризам и бизнис логистика - Гевгелија при Универзитетот “Гоце Делчев” - Штип (наставна програма 2010/2011). Основна цел е да им помогне во совладувањето на најважните теми од областа на информационите системи и логистиката. Нивото и стилот на обработка на материјата се приспособени кон знаењата и потребите на студентите од додипломските студии. Имајќи предвид дека ова е нерецензиран ракопис, не е исклучена можноста ракописот да има одредени недостатоци кои треба објективно да се согледаат и надминат. Оттука, секоја добронамерна сугестија и забелешка ќе бидат прифатени со посебно задоволство.
Интерната скрипта се состои од четири глави кои ги покриваат најзначајните теми кои вообичаено се сретнуваат во литературата од оваа област. Притоа, првата глава ги обработува поимните определби кои се однесуваат на промоцијата. Втората глава ги појаснува основните форми на промотивните активности. Облиците на промоција во претпријатијата на туристичкото стопанство се презентирани во третата глава. Четвртата, последна глава од ракописот, е во целост посветена на промотивниот менаџмент.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Biljana Petrevska
Date Deposited: 10 Dec 2013 09:14
Last Modified: 10 Dec 2013 09:14
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/8359

Actions (login required)

View Item View Item