Разграничени литературни вредности

Mladenoski, Ranko (2003) Разграничени литературни вредности. Зборник на трудови од трибината за Методи Манев – 30 години творештво. pp. 54-59. ISSN 9989-9881-9-6

[thumbnail of __ugd.edu.mk_private_UserFiles_ranko.mladenoski_Desktop_Tekstovi za repozitorium 8 noemvri 2013_Za Metodi Manev Zbornik_Ranko Mladenoski Razgraniceni lit vrednosti.pdf]
Preview
Text
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_ranko.mladenoski_Desktop_Tekstovi za repozitorium 8 noemvri 2013_Za Metodi Manev Zbornik_Ranko Mladenoski Razgraniceni lit vrednosti.pdf

Download (70kB) | Preview

Abstract

Трудот претставува реферат изложен на Трибината по повод 30 години од творештвото на Методи Манев што се одржа на 27 март 2003 година во Свети Николе. Рефератот, всушност, е еден поширок осврт за книгата „Книжевни студии и критики“ од Методи Манев објавена во 2001 година. Во рефератот се нагласува дека книгата „Книжевни студии и критики“ се состои од 23 текстови во кои Манев валоризира поголем број книги од бројни автори како што се Никола Јонков – Вапцаров, Арсени Јовков, Војдан Чернодрински, Крсте Петков Мисирков, Славко Јаневски, Светлана Христова–Јоциќ, Томе Арсовски, Горјан Петревски и многу други.

Item Type: Article
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Ranko Mladenoski
Date Deposited: 14 Nov 2013 09:31
Last Modified: 14 Nov 2013 09:31
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/8077

Actions (login required)

View Item View Item