Улогата на менаџментот на човечки ресурси во туризмот

Jakovlev, Zlatko and Koteski, Cane and Josheski, Dushko (2013) Улогата на менаџментот на човечки ресурси во туризмот. In: Современите менаџерски предизвици и организациските науки, Битола.

[thumbnail of Ulogata na menadzmentot na covecki resursi vo turizmot.pdf]
Preview
Text
Ulogata na menadzmentot na covecki resursi vo turizmot.pdf

Download (407kB) | Preview

Abstract

Во фокусот на современиот туризам е туристот со неговите потреби, желби,можности, навики, ставови исл. Со цел да се привлечат поголем број туристи,туристичката понуда треба да се базира на туристичкитр потреби и да дава квалитетни услуги, кои треба да бидат ефикасно и ефективно менаџирани.
Тргнувајќи од тоа, дека менаџментот е извршување на активностите преку други луѓе, се доаѓа до општа констатација дека човечкиот фактор во туризмот е
најважен. Па, според тоа основна премиса на менаџментот на менаџментот на човечки ресурси во туризмот е да постави прави луѓе на прави места, и на таков начин ќе се даваат што поквалитетни услуги, со кои што туристите ќе бидат
задоволни, а со тоа ќе се оствари профит.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Social Sciences > Other social sciences
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Zlatko Jakovlev
Date Deposited: 13 Nov 2013 11:51
Last Modified: 13 Nov 2013 11:51
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/8030

Actions (login required)

View Item View Item