Заштита и презентација на културното наследство на Општина Прилеп за туристички цели

Koteski, Cane and Jakovlev, Zlatko and Mitreva, Elizabeta and Angelkova, Tanja and Bardarova, Snezana and Kitanov, Vladimir (2013) Заштита и презентација на културното наследство на Општина Прилеп за туристички цели. In: 1st International Conference on Cultural Heritage, Media and Tourism, 18-19 Jan 2013, Ohrid, Macedonia.

[thumbnail of ZASTITA I PREZENTACIJA NA KULTURNOTO NASLEDSTVO NA OP.pdf]
Preview
Text
ZASTITA I PREZENTACIJA NA KULTURNOTO NASLEDSTVO NA OP.pdf

Download (787kB) | Preview

Abstract

Заштита и презентација на културното наследство е одговорност на сите генерации да се открие, да се заштитат и да ги презентираат за туристички цели, како на домашни и странски туристи. Во научниот труд Општина Прилеп е прикажана преку археологијата, историските периоди, историјата на уметноста, архитектурата и етнологијата.
Благодарение на огромното богатство кое го има Општина Прилеп, денес се многубројни: Туристичка карта на градот Прилеп, туристички каталози, разгледници, сајтот на Википедија, музеот на тутунот, музеот на икони и Заводот и Музеј Прилеп.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Cane Koteski
Date Deposited: 07 Nov 2013 13:43
Last Modified: 07 Nov 2013 13:43
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/7987

Actions (login required)

View Item View Item