Детаљот во „Ана Каренина“ и „Пиреј“

Karanikolova, Lusi (2013) Детаљот во „Ана Каренина“ и „Пиреј“. „Феникс“, Скопје, Скопје. ISBN 978-9989-33-634-8

[thumbnail of Книга-Детаљот во Ана Каренина и Пиреј.pdf]
Preview
Text
Книга-Детаљот во Ана Каренина и Пиреј.pdf

Download (2MB) | Preview

Abstract

Во книгата се третира прашањето на детаљот, како еден од досега најмаргинализираните наративни ентитети и тоа два романа: „Ана Каренина“ од Лав Н. Толстој и „Пиреј“ од Петре М. Андреевски.

Item Type: Book
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Lusi Karanikolova
Date Deposited: 29 Oct 2013 14:11
Last Modified: 29 Oct 2013 14:11
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/7843

Actions (login required)

View Item View Item