Тематски атлас на Мариово и Раечка котлина

Koteski, Cane (2004) Тематски атлас на Мариово и Раечка котлина. Masters thesis, Универзитет „Св. Кирил и Методиј”- Скопје.

[thumbnail of __ugd.edu.mk_private_UserFiles_cane.koteski_Desktop_TEMATSKI ATLAS NA MARIOVO I RAECKA KOTLINA 08-12-2004.pdf]
Preview
Text
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_cane.koteski_Desktop_TEMATSKI ATLAS NA MARIOVO I RAECKA KOTLINA 08-12-2004.pdf

Download (480kB) | Preview

Abstract

Главната поента на магистерскиот труд е да се изработи тематски атлас на една област во државата. Врз основа на тематските карти од атласот ќе се изврши картографско - географска анализа за подрачјето на Мариово и Раечка Котлина. Во контекст на тематскиот атлас се обработени целите на проучувањето, картографските методи и картографските аспекти како и географските елементи. Географските елементи се претставени картографски во тематскиот атлас составен од поголем број на тематски карти како и примена на различни картографски методи, а врз основа на картографска анализа утврдено е кој е нај соодветен метод.

Item Type: Thesis (Masters)
Subjects: Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Cane Koteski
Date Deposited: 28 Oct 2013 12:13
Last Modified: 28 Oct 2013 12:13
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/7806

Actions (login required)

View Item View Item