Стратегија за имплементација на алтернативните мерки

Nanev, Lazar and Arnaudovski, Ljupco and Buzarovska - Lazetik, Gordana and Celeski, Dragi (2004) Стратегија за имплементација на алтернативните мерки. [Project]

[thumbnail of Strategija za implementacija na alternativnite merki-1.pdf]
Preview
Text
Strategija za implementacija na alternativnite merki-1.pdf

Download (2MB) | Preview

Abstract

Цели на проектот:

1. Анимирање на стручната и општа јавност како предуслов за практична имплементација на алтернативните мерки.
2. Изнаоѓање на сектори и области за реализација на конкретно ангажираните лица.
3. Метододологија на остварување на алтернативните мерки.
4. Изработка на ЕЛАБОРАТ за имплементација на алтернативните мерки.
5. Зајакнување на цивилното општество како партиципиент во процесот на казнувањето,преку поединици,јавни или невладини организации.

Item Type: Project
Subjects: Social Sciences > Law
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Lazar Nanev
Date Deposited: 07 Oct 2013 08:47
Last Modified: 07 Oct 2013 08:47
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/7650

Actions (login required)

View Item View Item