Недеструктивно тестирање на материјали со помош на вртложни струи (дел II)

Cingoski, Vlatko (1999) Недеструктивно тестирање на материјали со помош на вртложни струи (дел II). Energetics (25). pp. 10-15.

[thumbnail of Nedestruktivno del 2.pdf]
Preview
Text
Nedestruktivno del 2.pdf

Download (8MB) | Preview

Abstract

Во овој труд сакаме да направиме еден сеопфатен осврт на потребите, методите, начинот и резултатите кои се добиваат од недеструктивното испитување на немагнетните материјали со помош на вртоложни струи. Ќе покажеме дека овој метод е високо ефективен, брз и сигурен во голем број на практични случаи каде другите методи не можат ефикасно или пак воопшто не можат да се употребат.

Item Type: Article
Subjects: Engineering and Technology > Electrical engineering, electronic engineering, information engineering
Divisions: Faculty of Electrical Engineering
Depositing User: Vlatko Cingoski
Date Deposited: 30 Sep 2013 08:01
Last Modified: 30 Sep 2013 08:01
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/7580

Actions (login required)

View Item View Item