Влијание на глобализацијата врз процесот на сметководствена хармонизација

Gorgieva-Trajkovska, Olivera and Jovanova, Blagica (2012) Влијание на глобализацијата врз процесот на сметководствена хармонизација. In: Прва меѓународна конференција за бизнис, економија и финансии “од либерализација до глобализација”- предизвици во светот што се менува, 13-15 Септември 2012, Штип, Република Македонија.

[thumbnail of Prezentacija ICBEF.pptx] Slideshow
Prezentacija ICBEF.pptx

Download (6MB)

Abstract

Глобализацијата претставува историски процес, дизајниран од потребата за зголемување на ефикасноста во алокација на ресурсите и развој на глобален светски пазар. Глобализацијата постанува нова димензија на светот
Главна цел на ова истражување е анализа на консеквенциите кои глобализацијата, преку нејзиниот развој и манифестации, ги предизвикува на полето на сметководството

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Olivera Trajkovska
Date Deposited: 30 Oct 2012 09:44
Last Modified: 28 Nov 2012 13:39
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/73

Actions (login required)

View Item View Item