Малолетнички казнен законик: нацрт текст

Nanev, Lazar and Arnaudovski, Ljupco (2002) Малолетнички казнен законик: нацрт текст. Малолетнички казнен законик: нацрт текст, 1 (1). Совет за превентива против малолетничка деликвенција, Кавадарци. ISBN 9989-9968-2-2

[thumbnail of 2 МАЛОЛЕТНИЧКИ КАЗНЕН ЗАКОНИК.pdf]
Preview
Text
2 МАЛОЛЕТНИЧКИ КАЗНЕН ЗАКОНИК.pdf

Download (283kB) | Preview

Abstract

Со овој кодекс се настојува казнено-правната положба на децата и малолетниците да се унапреди во согласност со современиот развој и теоретската научна мисла во областа на кривично-правните и криминолошки науки и до развојот на меѓународните документи во кои се третира положбата на децата и малолтниците во казненото право. Овој Законик треба да придонесе да се оживотвори заштитата и остварувањето на правата на детето загарантирани со Конвенцијата на ООН за правата на детето.

Item Type: Book
Subjects: Social Sciences > Law
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Lazar Nanev
Date Deposited: 03 Sep 2013 08:54
Last Modified: 07 Aug 2015 07:36
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/7142

Actions (login required)

View Item View Item