Превенција и репресија на терен на фудбалски натпревар

Nanev, Lazar and Atanasovski, Ivan (2009) Превенција и репресија на терен на фудбалски натпревар. Фудбалска федерација на Република Македонија, Скопје. ISBN 978-9989-9836-1-0

[thumbnail of Превенција и репресија на насилство на фудбалски терени.doc] Text
Превенција и репресија на насилство на фудбалски терени.doc

Download (1MB)

Abstract

Мотивирани од желбата да го свртеме вниманието на пошироката јавност за проблемот на насилството на фудбалските стадиони, да помогнеме во неговото дефинирање,во идентификувањето на проблемот, и во утврдувањето на превентивни мерки во негово спречување, се обидуваме да превземеме сериозни чекори за негово намалување и елининирање.
Ние авторите сме убедени дека не можеме целосно да ја искорениме оваа појава, но со сигурност ви трвдиме дека содржините кои ги нуди оваа публикација дава можност на читателот да ги согледа последиците од нејзиното делување, и опасностите кои ги демнат младите.

Item Type: Book
Subjects: Social Sciences > Law
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Lazar Nanev
Date Deposited: 03 Sep 2013 09:04
Last Modified: 03 Sep 2013 09:04
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/7070

Actions (login required)

View Item View Item