Карактеризација на оксидниот слој создаден врз бакарот при корозија во синтетичка морска вода

Smileski, Rose and Hadzi Jordanov, Svetomir (1997) Карактеризација на оксидниот слој создаден врз бакарот при корозија во синтетичка морска вода. Зборник на објавени трудови XV. Конгрес на хемичарите и технолозите на Македонија, со меѓународно учество. 02-04 Oct 1997, Скопје. pp. 110-112.

[thumbnail of __ugd.edu.mk_private_UserFiles_biljana.kosturanova_Desktop_РС 6.pdf]
Preview
Text
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_biljana.kosturanova_Desktop_РС 6.pdf

Download (578kB) | Preview

Abstract

Вршени се електрохемиски испитувања на оксидните филмови создадени со анодна поларизација на бакарот во синтетичка морска вода при потенцијал од -400 до -200mV (3KE) и температури од 5, 10, 15 и 20 степени Целзиус во времетраење од 3 - 10 минути.

Item Type: Article
Subjects: Engineering and Technology > Chemical engineering
Engineering and Technology > Materials engineering
Divisions: Military Academy
Depositing User: Biljana Kosturanova
Date Deposited: 14 Aug 2013 12:03
Last Modified: 15 Aug 2013 13:49
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6904

Actions (login required)

View Item View Item