Фотоелектрохемиски испитувања на оксидните слоеви на бакар во деаерирана синтетичка морска вода

Smileski, Rose (1999) Фотоелектрохемиски испитувања на оксидните слоеви на бакар во деаерирана синтетичка морска вода. Зборник на објавени трудови од XVI. Конгрес на хемичарите и технолозите на Македонија со меѓународно учество, Скопје, 28-30 Oct 1999. pp. 607-610.

[thumbnail of __ugd.edu.mk_private_UserFiles_biljana.kosturanova_Desktop_РС 1.pdf]
Preview
Text
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_biljana.kosturanova_Desktop_РС 1.pdf

Download (823kB) | Preview

Abstract

Вршени се фотоелектрохемиски испитувања на на оксидните слоеви на бакар на собна температура создадени во деаерирана синтетичка морска вода и потенцијал од (-285, -305 и -325 mV, во однос 3КЕ). Осветлувањето беше вршено со спектрофотометар со промена на брановата должина на светлоста од 225-550 mm…

Item Type: Article
Subjects: Engineering and Technology > Chemical engineering
Engineering and Technology > Materials engineering
Divisions: Military Academy
Depositing User: Biljana Kosturanova
Date Deposited: 13 Aug 2013 14:05
Last Modified: 13 Aug 2013 14:05
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6900

Actions (login required)

View Item View Item