Класификација и насоки на развој на тракторите

Dimitrovski, Zoran (2011) Класификација и насоки на развој на тракторите. Годишен зборник 2011, Земјоделски факултет, Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип, 11. pp. 17-26. ISSN 1409-987x

Full text not available from this repository.

Abstract

Во трудот е прикажана класификацијата на тракторите според областа
на користење, намената, номиналната сила, моќноста и концепцијата на
изработка. Потоа се прикажани правците за развој на тракторите преку
општите карактеристики и развојните компоненти, моторот, преносот на
силата, хидрауликата, одниот систем и др.

Item Type: Article
Subjects: Agricultural Sciences > Other agricultural sciences
Divisions: Faculty of Agriculture
Depositing User: Zoran Dimitrovski
Date Deposited: 13 Aug 2013 11:03
Last Modified: 13 Aug 2013 11:03
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6898

Actions (login required)

View Item View Item