Испитување на хемиската стабилност на потисните експлозивни материи со помош на течна хроматографија

Smileski, Rose and Trajkovska - Petkoska, Anka and Popovski, Orce (2000) Испитување на хемиската стабилност на потисните експлозивни материи со помош на течна хроматографија. Годишник на факултетот за безбедност, Скопје, 18 (1). pp. 71-80. ISSN 1409-5068

[thumbnail of __ugd.edu.mk_private_UserFiles_biljana.kosturanova_Desktop_RS 2.pdf]
Preview
Text
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_biljana.kosturanova_Desktop_RS 2.pdf

Download (2MB) | Preview

Abstract

Испитувана е хемиската стабилност на еден претставникна потисните експлозивни материи, произведен според стандардот ЈУС Х.ДЗ047, со содржина на дениламин како стабилизатор во граници 1.0 - 1.5%. Хемиската стабилност е определена со регистрирање на неизреагираниот стабилизатор и неговите меѓупродукти, со помош на методотна течна хроматографија...

Item Type: Article
Subjects: Engineering and Technology > Chemical engineering
Engineering and Technology > Materials engineering
Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Divisions: Military Academy
Depositing User: Biljana Kosturanova
Date Deposited: 10 Jul 2013 10:15
Last Modified: 10 Jul 2013 10:15
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6817

Actions (login required)

View Item View Item