Хроматографско испитување на амонимуннитрат и тринитротолуен во бризантните експлозивни материи кои се употребуваат во стопанството

Smileski, Rose and Popovski, Orce and Trajkovska - Petkoska, Anka (2000) Хроматографско испитување на амонимуннитрат и тринитротолуен во бризантните експлозивни материи кои се употребуваат во стопанството. In: II. Советување за дупчење и минирање, со меѓународно учество, 25-27 May 2000, Охрид, Македонија.

[thumbnail of __ugd.edu.mk_private_UserFiles_biljana.kosturanova_Desktop_RS 1.pdf]
Preview
Text
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_biljana.kosturanova_Desktop_RS 1.pdf

Download (2MB) | Preview

Abstract

Во трудот се вршени испитувања на бризантните експлозивни материи кои се употребуваат во стопански цели, популарно познати под името стопански експлозиви. Испитувањата се вршени со цел квалитативно и квантитативно да се определи присуството на амониумнитратот во одредени стопански експлозиви, од причина што тој е компонента со доминантно присуство, а воедно ги диктира и посебните својства на овие експлозиви...

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Engineering and Technology > Chemical engineering
Engineering and Technology > Materials engineering
Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Divisions: Military Academy
Depositing User: Biljana Kosturanova
Date Deposited: 10 Jul 2013 09:24
Last Modified: 10 Jul 2013 09:24
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6812

Actions (login required)

View Item View Item