Военото инженерство и едукација на кадри за потребите на Армијата на Република Македонија

Deskovski, Stojce and Smileski, Rose and Gacovski, Zoran and Angelevski, Slavko (2002) Военото инженерство и едукација на кадри за потребите на Армијата на Република Македонија. Зборник на трудови од Прв конгрес на инженерите на Македонија „Инженерството-двигател на новиот милениум“, Струга, 24.-26 Oct 2002. pp. 449-454.

[thumbnail of __ugd.edu.mk_private_UserFiles_biljana.kosturanova_Desktop_RS 19.pdf]
Preview
Text
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_biljana.kosturanova_Desktop_RS 19.pdf

Download (1MB) | Preview

Abstract

Воената Академија на Република Македонија е формирана врз основа на Законот за воена академија донесен на 7 јуни 1995 година. Таа е основана со цел да едуцира и обучува офицерски кадар за потребите на сите родови и служби во Армијата на Република Македонија...

Item Type: Article
Subjects: Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Social Sciences > Other social sciences
Divisions: Military Academy
Depositing User: Biljana Kosturanova
Date Deposited: 04 Jul 2013 11:49
Last Modified: 04 Jul 2013 11:49
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6773

Actions (login required)

View Item View Item