Механички аспекти на дејство на проектилите врз човековото тело

Deskovski, Stojce and Smileski, Rose and Angelevski, Slavko (2000) Механички аспекти на дејство на проектилите врз човековото тело. Зборник на трудови од 7-ми Симпозиум за теоретска и применета механика, Друштво за механика на Р.Македонија, 28-30.09. Струга 2000 (А10). pp. 73-80.

[thumbnail of __ugd.edu.mk_private_UserFiles_biljana.kosturanova_Desktop_RS 18.pdf]
Preview
Text
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_biljana.kosturanova_Desktop_RS 18.pdf

Download (3MB) | Preview

Abstract

Во трудот се презентирани одредени сознанија до кои е дојдено во проучувањето на дејството на проектилите врз човековото тело. Проучувањата од оваа релативно нова и во последно време доста актуелна област се интердисциплинарни, во трудот се обработени механичките аспекти на ова дејство...

Item Type: Article
Subjects: Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Medical and Health Sciences > Other medical sciences
Divisions: Military Academy
Depositing User: Biljana Kosturanova
Date Deposited: 04 Jul 2013 11:29
Last Modified: 04 Jul 2013 11:29
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6772

Actions (login required)

View Item View Item