Балистички аспекти на дејство на современите проектили за стрелечко вооружување врз човековото тело

Deskovski, Stojce and Smileski, Rose and Angelevski, Slavko (2000) Балистички аспекти на дејство на современите проектили за стрелечко вооружување врз човековото тело. Современа македонска одбрана (2). pp. 141-169.

[thumbnail of __ugd.edu.mk_private_UserFiles_biljana.kosturanova_Desktop_RS 17.pdf]
Preview
Text
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_biljana.kosturanova_Desktop_RS 17.pdf

Download (2MB) | Preview
[thumbnail of __ugd.edu.mk_private_UserFiles_biljana.kosturanova_Desktop_RS 17.2.pdf]
Preview
Text
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_biljana.kosturanova_Desktop_RS 17.2.pdf

Download (8MB) | Preview

Abstract

Во овој труд е дефиниран проблемот, односно потребата од проучувањето на дејството и ефектите кои ги предизвикуваат проектилите од стрелачкото вооружување врз човековото тело. Дадени се основните поими чие познавање е неопходно за разбирање на проблематиката од областа на балистиката и раните...

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Law
Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Medical and Health Sciences > Other medical sciences
Divisions: Military Academy
Depositing User: Biljana Kosturanova
Date Deposited: 04 Jul 2013 09:43
Last Modified: 04 Jul 2013 10:18
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6771

Actions (login required)

View Item View Item