Хроматографско испитување на амонимумнитратните експлозиви кои се употребуваат во стопанството

Smileski, Rose and Trajkovska - Petkoska, Anka and Popovski, Orce (2002) Хроматографско испитување на амонимумнитратните експлозиви кои се употребуваат во стопанството. Современа македонска одбрана (5). pp. 57-66.

[thumbnail of __ugd.edu.mk_private_UserFiles_biljana.kosturanova_Desktop_RS 16.pdf]
Preview
Text
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_biljana.kosturanova_Desktop_RS 16.pdf

Download (2MB) | Preview

Abstract

Во трудот се вршени испитувања на амониумнитратните експлозиви. Испитувањата се вршени со цел да се определи загубата во маса на амониумнитратот низ забрзано стареење на експлозивната материја на зголемени температури. По третирањето на зголемени температури, загубата во маса е определувана со помош на течна хроматографија...

Item Type: Article
Subjects: Engineering and Technology > Chemical engineering
Engineering and Technology > Materials engineering
Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Divisions: Military Academy
Depositing User: Biljana Kosturanova
Date Deposited: 04 Jul 2013 09:33
Last Modified: 04 Jul 2013 09:33
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6769

Actions (login required)

View Item View Item