Деловна комуникација

Sofijanova, Elenica and Matlievska, Margarita and Jovanov, Tamara (2013) Деловна комуникација. Универзитет „Гоце Делчев" - Штип, Економски факултет. ISBN 978-608-4504-51-1

Full text not available from this repository.

Abstract

Трудот разработува прашања кои се однесуваат на комуникацијата која е активност во која има поделба на информации меѓу две или повеќе индивидуи или групи, за остварување на заемно разбирање. Во него се нудат решенија за совладување или ублажување на организациските проблеми, како и идентификација и лоцирање на потенцијалните места кои можат да генерираат неефективна и неефикасна комуникација. Во трудот се разработени примери, прашања и решенија со чија примена се овозможува постигнување на поголема ефикасност и ефективност во комуникацискиот процес во организациите. Трудот ја разработува проблематиката на управување со деловната комуникација, нудејќи неопходни сознанија од оваа област. Ракописот претставува стручен материјал кој може да го користат студентите и сите кои работат на проблематика која е блиска на секојдневното комуницирање што во суштина претставува процес на меѓусебно разбирање.

Item Type: Book
Subjects: Social Sciences > Media and communications
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Margarita Matlievska
Date Deposited: 10 Jul 2013 08:40
Last Modified: 16 Aug 2018 06:58
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6763

Actions (login required)

View Item View Item