Избор на растворувач за идентификација на бризантните експлозивни материи

Smileski, Rose and Popovski, Orce (2002) Избор на растворувач за идентификација на бризантните експлозивни материи. Зборник на трудови од Прв симпозиум од областа на експлозивните материи, вооружувањето и воената технологија, Охрид, 25-28 Oct 2002, Воена академија „Генерал Михаило Апостолски” - Скопје. pp. 65-72.

[thumbnail of __ugd.edu.mk_private_UserFiles_biljana.kosturanova_Desktop_RS 11.pdf]
Preview
Text
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_biljana.kosturanova_Desktop_RS 11.pdf

Download (2MB) | Preview

Abstract

Вршени се испитувања, односно идентификација на бризантни експлозивни материи кои се употребуваат за минирање во рударството. За таа цел извршено е активирање на 1 кг. бризантен експлозив, познат под името амонекс. Активирањето е извршено со стандардно средство за иницирање...

Item Type: Article
Subjects: Engineering and Technology > Chemical engineering
Engineering and Technology > Materials engineering
Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Divisions: Military Academy
Depositing User: Biljana Kosturanova
Date Deposited: 01 Jul 2013 14:21
Last Modified: 01 Jul 2013 14:21
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6743

Actions (login required)

View Item View Item