Производство и примена на експлозивна материја АН-ФО МАК-1

Stefanov, Mile and Smileski, Rose and Trajkovska - Petkoska, Anka (2003) Производство и примена на експлозивна материја АН-ФО МАК-1. III Советување за дупчење и минирање со меѓународно учество, Охрид, 28-31 мај 2003, Зборник на трудови, Рударско-геолошки факултет - Штип. pp. 381-392.

[thumbnail of __ugd.edu.mk_private_UserFiles_biljana.kosturanova_Desktop_RS 9.pdf]
Preview
Text
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_biljana.kosturanova_Desktop_RS 9.pdf

Download (2MB) | Preview

Abstract

Во трудот презентирана е употребата на ново произведениот стопански експлозиви за потребите на Рудници „Бањани“ АД. Експлозивот е произведен во сопствените капацитети на Рудници „Бањани“, а одредени испитувања се направени во соработка на Воената академија од Скопје...

Item Type: Article
Subjects: Engineering and Technology > Materials engineering
Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Divisions: Military Academy
Depositing User: Biljana Kosturanova
Date Deposited: 01 Jul 2013 10:34
Last Modified: 04 Jul 2013 07:50
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6728

Actions (login required)

View Item View Item