Механички и термички карактеристики на композитен материјал за вградување во противградна ракета

Srebrenkoska, Vineta and Dimeski, Dimko and Basoski, Gorgi and Smileski, Rose (2003) Механички и термички карактеристики на композитен материјал за вградување во противградна ракета. III Советување за дупчење и минирање со меѓународно учество, Охрид, 28-31 мај 2003, Зборник на трудови, Рударско-геолошки факултет Штип. pp. 264-274.

[thumbnail of __ugd.edu.mk_private_UserFiles_biljana.kosturanova_Desktop_R S 7.pdf]
Preview
Text
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_biljana.kosturanova_Desktop_R S 7.pdf

Download (3MB) | Preview

Abstract

Во трудот презентирана е употребата на ново произведениот стопански експлозиви за потребите на Рудници „Бањани“ АД. Експлозивот е произведен во сопствените капацитети на Рудници „Бањани“, а одредени испитувања се направени во соработка на Воената академија од Скопје...

Item Type: Article
Subjects: Engineering and Technology > Materials engineering
Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Divisions: Faculty of Technology
Depositing User: Biljana Kosturanova
Date Deposited: 01 Jul 2013 08:12
Last Modified: 03 Oct 2013 12:37
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6727

Actions (login required)

View Item View Item