Оптимални валутни области и асиметрични шокови

Apostolov, Mico (2008) Оптимални валутни области и асиметрични шокови. Глобал, 2 (2). pp. 22-29. ISSN 1857-5633

[thumbnail of GLOBAL sklopeno 14.04.pdf]
Preview
Text
GLOBAL sklopeno 14.04.pdf - Published Version

Download (1MB) | Preview

Abstract

Споредба на две студии:
•Кругман Пол (1993) „ Лекции од Месачутес за ЕМУ“ во Торес,
Ф. и Џивази Ф. (едитори) Прилагодување и развој на Европската монетарна унија воЛондон: ЦЕПР и пресот на универзитетот Кембриџ
и
•Френкел Џефри и Роус Ендру (1996) „Eндогенетика на оптимал-
ните валутни области“ ЦЕПР статија 1473, НБЕР работна статија 5700

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Mico Apostolov
Date Deposited: 18 Jun 2013 14:38
Last Modified: 24 Jun 2013 13:23
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6638

Actions (login required)

View Item View Item