Методски аспекти на реализација на игрите во воспитно - образовната работа

Popeska, Biljana and Mitevska, Katerina (2007) Методски аспекти на реализација на игрите во воспитно - образовната работа. Зборник на трудови. pp. 120-122.

[thumbnail of 9metodski aspekti na realizacija na igrite(2007).pdf]
Preview
Text
9metodski aspekti na realizacija na igrite(2007).pdf

Download (7MB) | Preview

Abstract

Играта наоѓа широка примена во воспитно - образовната работа со децата на различна возраст. Во предучилишниот период е основен облик на активност на децата. Во периодот на основното училиште играта има голема примена, пред се како начин на учење. Со своите карактеристики и особености играта има своја примена во процесот на тренирање и како дел од слободното време. За успешна реализација на игрите неопходно е да се добро осмислени, организирани, раководени и реализирани. Значајни за успешна реализација на игрите се: изборот на играта и содржините, правилата на играта, објаснувањето на играта, нејзиниот тек и траење, улогата на водачот, изборот на групите итн.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Biljana Popeska
Date Deposited: 17 Jun 2013 13:24
Last Modified: 17 Jun 2013 13:24
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6559

Actions (login required)

View Item View Item