Меѓумрежно поврзување помеѓу мобилниот WiMAX (IEEE802.16e) и третата генерација мобилни системи

Bogdanoski, Mitko (2007) Меѓумрежно поврзување помеѓу мобилниот WiMAX (IEEE802.16e) и третата генерација мобилни системи. In: 8ма Национална конференција со интернационално присуство - ETAI 2007, 26-29 Sept 2007, Охрид, Р. Македонија.

[thumbnail of __ugd.edu.mk_private_UserFiles_biljana.kosturanova_Desktop_Mitko Bogdanoski - Trudovi za UGD Repozitorium_Telekomunikacii - Kompjuterski Nauki_14. T4211.pdf]
Preview
Text
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_biljana.kosturanova_Desktop_Mitko Bogdanoski - Trudovi za UGD Repozitorium_Telekomunikacii - Kompjuterski Nauki_14. T4211.pdf

Download (415kB) | Preview

Abstract

Безжичните мрежни технологии и
солуции тежнеат да конвергираат. Во
моментов, постојат солуции што го
овозможуваат роамингот помеѓу мрежите.
Така, очигледната граница помеѓу различните
технологии, како 2G, 3G и WLAN, постепено
се брише. Чекорите кои што се направени во
оваа област допринесуваат за развојот во
Мрежите на Следната Генерација.
Задачата на овој труд е да се погледне во
новата WiMAX технологија за да се испита
како истата може да воспостави интерњоркинг
со постоечката UMTS технологија.Ќе биде
разгледан предлог за интерњоркинг, за тоа како
ќе се изврши хандовер-от помеѓу WiMAX и
UMTS.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Uncontrolled Keywords: IEEE802.16e WiMAX, UMTS,Interwoking, Handover, UE/MSS
Subjects: Natural sciences > Computer and information sciences
Engineering and Technology > Electrical engineering, electronic engineering, information engineering
Social Sciences > Media and communications
Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Divisions: Military Academy
Depositing User: Biljana Kosturanova
Date Deposited: 03 Jun 2013 09:18
Last Modified: 27 Sep 2013 09:34
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6483

Actions (login required)

View Item View Item