Нови форми на туризмот базирани на медицински сознанија

Gjorgjeska, Biljana and Smilkov, Katarina and Gjorgieva Ackova, Darinka (2008) Нови форми на туризмот базирани на медицински сознанија. In: Меѓународен симпозиум „Туризмот во 21 век”, 26-27 Sept 2008, Скопје, Македонија.

[thumbnail of Novi formi na turizmot.pdf]
Preview
Text
Novi formi na turizmot.pdf

Download (858kB) | Preview

Abstract

Холистичкиот концепт за зравјето на СЗО претставува интердисциплинарен пристап кон сваќањето на здравјето. Светскиот тренд за превенција на болестите над нивното лечење се рефлектира и во новите форми на туризмот, во чиј развој е вклучен медицинскиот туризам wellness - концептот: правилната исхрана, физичката активност.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Medical and Health Sciences > Basic medicine
Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Medical and Health Sciences > Health biotechnology
Medical and Health Sciences > Health sciences
Medical and Health Sciences > Other medical sciences
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Biljana Gorgeska
Date Deposited: 20 May 2013 09:12
Last Modified: 06 Mar 2018 10:53
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6317

Actions (login required)

View Item View Item