Влијанието на концентрацијата на тешките метали во серумот врз здравјето кај рударската популација во Пробиштип

Gjorgjeska, Biljana and Kamcev, Nikola and Panov, Zoran and Zajkova-Paneva, Vesna and Gjorgieva Ackova, Darinka and Smilkov, Katarina and Kamceva, Gordana and Kamceva, Milka (2008) Влијанието на концентрацијата на тешките метали во серумот врз здравјето кај рударската популација во Пробиштип. Епилепсија, 1. pp. 55-66. ISSN 1409-617x

[thumbnail of epilepsija.pdf]
Preview
Text
epilepsija.pdf

Download (4MB) | Preview

Abstract

Утврдување на концентрацијата на тешките метали (олово, цинк и кадмиум) во серумот на рудари од рудникот за олово и цинк во Пробиштип, како потенцијален здравствен ризик. Се следеше концентрацијата на тешките метали (олово, цинк и кадмиум) во серумот на 70 рудари, како работат во рудниот за олово и цинк. Како прва контрола се земени првите 70 примероци до населението во Пробиштип.

Item Type: Article
Subjects: Medical and Health Sciences > Basic medicine
Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Medical and Health Sciences > Health biotechnology
Medical and Health Sciences > Health sciences
Medical and Health Sciences > Other medical sciences
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Biljana Gorgeska
Date Deposited: 20 May 2013 08:13
Last Modified: 06 Mar 2018 10:29
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6293

Actions (login required)

View Item View Item