Минерагенија на силициските суровини на Македонија и нивно економско значење

Blažev, Krsto (1991) Минерагенија на силициските суровини на Македонија и нивно економско значење. PhD thesis, Универзитет „Кирил и Методиј“ - Скопје.

[thumbnail of doktorat Krsto Blazev.pdf]
Preview
Text
doktorat Krsto Blazev.pdf

Download (5MB) | Preview

Abstract

Со досегашните геолошки испитувања посебно во последниве 30 години се регистрирани бројни значајни појави на силициски суровини и во зависност од нивните геолошко - технички и експлоатациони услови голем број од нив се и детално истражени. Скоро сите истражени силициски суровини претставуваат мономинерални кварцни стенски маси, кои служат како база за развој на оваа гранка неметални минерални суровини на Р. Македонија

Item Type: Thesis (PhD)
Subjects: Natural sciences > Earth and related environmental sciences
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Krsto Blazev
Date Deposited: 09 May 2013 13:01
Last Modified: 15 Aug 2013 11:39
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6273

Actions (login required)

View Item View Item