Одредување на оптимални рути при собирање и транспорт на комунален отпад во градот Штип

Despodov, Zoran and Mirakovski, Dejan and Mijalkovski, Stojance and Angelovski, Bojan (2011) Одредување на оптимални рути при собирање и транспорт на комунален отпад во градот Штип. In: 2 Меѓународна конференција: Одржливо управување со материјали-економска оправданост во постапување со отпадот, 28-30 Sept 2011.

[thumbnail of Trud 32. Odreduvanje na optimalni ruti pri sobiranje i transport na komunalen otpad vo gradot Stip.pdf]
Preview
Text
Trud 32. Odreduvanje na optimalni ruti pri sobiranje i transport na komunalen otpad vo gradot Stip.pdf

Download (3MB) | Preview

Abstract

Во трудот е презентирана примена на теоријата на транспортни мрежи за одредување на оптимални рути при собирање и транспорт на комунален отпад во градот Штип. Како модел за решавање на проблемот на рутирање е користен модифицираниот Clarke-Wright-ов алгоритам на заштеди, со хетероген возен парк. Со овој модел се одредени оптимални рути за транспорт на комуналниот отпад од градското подрачје до градската депонија „Трештена скала”, кој го извршува ЈП „Исар” од Штип.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Engineering and Technology > Environmental engineering
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Stojance Mijalkovski
Date Deposited: 08 May 2013 13:22
Last Modified: 08 May 2013 13:22
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6204

Actions (login required)

View Item View Item