Отворање, разработка и откопување на подлабоките делови во ревирот „Свиња Река”, рудник „САСА”

Taskovski, Stanke and Despodov, Zoran and Mijalkovski, Stojance (2010) Отворање, разработка и откопување на подлабоките делови во ревирот „Свиња Река”, рудник „САСА”. Македонско рударство и геологија, X (19). pp. 18-22. ISSN 1409-8288

[thumbnail of Trud 29. Otvoranje, razrabotka i otkopuvanje na podlabokite delovi vo Revirot Svinja reka vo rudnikot SASA.pdf]
Preview
Text
Trud 29. Otvoranje, razrabotka i otkopuvanje na podlabokite delovi vo Revirot Svinja reka vo rudnikot SASA.pdf

Download (862kB) | Preview

Abstract

Едни од приоритетните задачи на секој рудник се континуираните истражувања, отворања и разработка на нови оруднувања, се со цел да се обезбедат доволни количини на минерални суровини за понатамошен развој и што подолг век за експлоатација на самиот рудник. Рудникот “САСА” посветува големо внимание на овие проблематики, а тоа се потврдува со отворањето, разработката и откопувањето на подлабоките делови во Ревирот “Свиња река” помеѓу хоризонтите XIVb и 830.

Item Type: Article
Subjects: Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Stojance Mijalkovski
Date Deposited: 08 May 2013 08:28
Last Modified: 08 May 2013 12:48
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6201

Actions (login required)

View Item View Item