Практичен пример за избор на рударска откопна метода со примена на AHP-Promethee интегрираната методологија

Mijalkovski, Stojance and Despodov, Zoran and Mirakovski, Dejan and Hadzi-Nikolova, Marija and Doneva, Nikolinka and Gocevski, Borce (2012) Практичен пример за избор на рударска откопна метода со примена на AHP-Promethee интегрираната методологија. In: VI Стручно советување на тема: „Технологија на подземна и површинска експлоатација на минерални суровини", 23-24 Nov 2012, Штип - Р. Македонија.

[thumbnail of Trud 42. Prakticen primer za izbor na rudarska otkopna metoda so primena na AHP-PROMETHEE integriranata metodologija.pdf]
Preview
Text
Trud 42. Prakticen primer za izbor na rudarska otkopna metoda so primena na AHP-PROMETHEE integriranata metodologija.pdf

Download (1MB) | Preview

Abstract

Во овој труд е даден практичен пример за избор на рударска откопна метода со примена на повеќекритериумската оптимизација, односно AHP-Promethee интегрираната методологија. При примената на повеќекритериумското одлучување се земаат во предвид поголем број на критериуми, според кои што се врши избор на најоптимална алтернатива.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Stojance Mijalkovski
Date Deposited: 08 May 2013 12:25
Last Modified: 24 Oct 2014 11:22
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6193

Actions (login required)

View Item View Item