Здружување на наставниците по географија услов за успешна и транспарентна работа

Ristov, Mite and Dimitrov, Nikola (2008) Здружување на наставниците по географија услов за успешна и транспарентна работа. Географски разгледи - Скопје (41-42). pp. 197-209.

[thumbnail of Ристов Мите & Димитров В.Никола - Здружувањето на наставниците по географија услов за успешна и транспарентна работа.pdf]
Preview
Text
Ристов Мите & Димитров В.Никола - Здружувањето на наставниците по географија услов за успешна и транспарентна работа.pdf

Download (2MB) | Preview

Abstract

Современите општествено-економски и политички промени предизвикаа најразличн влијанија врз граѓаните меѓу кои и потребата на здружување со исти или различни професии.
Целта на здружувањето на наставниците претставува предуслов за успешна и транспарентна работа во функција на афирмацијата на географијата и нејзините сродни науки, не само во процесот на нашето образование, туку и создавањето можности за аплицирање и користење на проекти финансирани од странски организации, фондации и слично. Овој стручен текст, се надеваме дека, ќе ги иницира наставниците по географија да се организираат во што повеќе локални и регионални здруженија или центри, преку кои во ова конкурентно општество, ќе мораат со напорна и инвентивна работа да ја афирмираат својата професија пред учениците и останатото граѓанство, како предуслов за посигурен влог во иднината.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Other social sciences
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Nikola Dimitrov
Date Deposited: 16 Apr 2013 09:52
Last Modified: 18 Jun 2013 09:09
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6140

Actions (login required)

View Item View Item