Географско-сообраќајни состојби, можности и перспективи на Битола во меѓународните транспортни коридори

Dimitrov, Nikola (1998) Географско-сообраќајни состојби, можности и перспективи на Битола во меѓународните транспортни коридори. Зборник на трудови Меѓународни транспортни коридори. pp. 1-12.

[thumbnail of Димитров В. Никола - Географско сообраќајни можности и перспективи на Битола во меѓународните транспортни коридори.pdf]
Preview
Text
Димитров В. Никола - Географско сообраќајни можности и перспективи на Битола во меѓународните транспортни коридори.pdf

Download (747kB) | Preview

Abstract

Географски аспекти на сообраќајот и сообраќајната мрежа во град и Општина Битола. Разместеност на сообраќајната мрежа, видови сообраќајници, број и видови на моторни возила, фреквенција на сообраќајот на главните крстосници во градот. Патниот и железничкиот сообраќај. Проблеми со загадувањето и бучавоста. Предлози за надминување на проблемите.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Nikola Dimitrov
Date Deposited: 16 Apr 2013 07:34
Last Modified: 16 Apr 2013 07:34
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6131

Actions (login required)

View Item View Item