Циклусот на учење во наставата по географија

Dimitrov, Nikola (2007) Циклусот на учење во наставата по географија. Manual. USAID & AED.

[thumbnail of Циклусот на учење во наставата по географаија - Learning cycle in teaching geography MAC.pdf]
Preview
Text
Циклусот на учење во наставата по географаија - Learning cycle in teaching geography MAC.pdf

Download (322kB) | Preview

Abstract

Прирачник за обука на наставниците по географија во основното образование: Во насока на обезбедување помош во основните училишта на Република
Македонија, во 2006-та година, Агенцијата за меѓународен развој на Соединетите
Американски Држави (УСАИД) Македонија започна нов петгодишен проект,
наречен Проект за основно образование (ПЕП). Во ПЕП ќе бидат опфатени сите
основни училишта во Македонија, а целите на проектот се: подобрување на
квалитетот на наставата; зголемување на работните вештини кај младите; зголемување
на пристапот до компјутери и интегрирање на користењето на информатичко компјутерските технологии во сите наставни предмети; унапредување
на наставата по математика и природните науки и подобрување на оценувањето
на ниво на училиште со цел да се поттикне и подобри квалитетот на учењето.
Една од четирите компоненти на ПЕП е Компонентата: Унапредување на
наставата по математика и природната група предмети во рамките на која ќе се
преземаат активности за унапредување на наставата за да се оспособат учениците
за критичко размислување што ќе им помогне да постигнуваат успеси во
глобалната економија базирана на знаење, за да се поддржи професионалниот
развој на наставниците, и за да се создадат извори за учење преку проекти.

Item Type: Monograph (Manual)
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Social Sciences > Other social sciences
Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Nikola Dimitrov
Date Deposited: 01 Apr 2013 10:11
Last Modified: 01 Apr 2013 10:11
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6063

Actions (login required)

View Item View Item