Бенефит на предоперативна физикална терапија кај кардиохируршки пациенти со ХОББ

Dimitrov, Olgica (2010) Бенефит на предоперативна физикална терапија кај кардиохируршки пациенти со ХОББ. . (Unpublished)

[thumbnail of FIZIKALNA I RESPIRATORNA TERAPIJA KAJ PACIENTI SO HOBB.ppt] Slideshow
FIZIKALNA I RESPIRATORNA TERAPIJA KAJ PACIENTI SO HOBB.ppt

Download (870kB)
[thumbnail of What is COPD.mpg] Video
What is COPD.mpg

Download (11MB)

Abstract

ХОББ е болест која се карактеризира со присуство на обструкција на воздушниот проток предизвикана од бронхитис или емфизем.
Обструкцијата на воздушниот проток генерално е споро прогресивна, придружена е со хиперактивност на дишните патишта и е парцијално реверзибилна.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Medical and Health Sciences > Basic medicine
Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Mirjana Kocaleva
Date Deposited: 25 Mar 2013 15:46
Last Modified: 09 Apr 2015 09:40
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/5929

Actions (login required)

View Item View Item