64 слојна компјутеризирана томографија на коронарни артерии

Veljanovska, Lidija (2010) 64 слојна компјутеризирана томографија на коронарни артерии. .

[thumbnail of КТ кардио studenti UGD Shtip.pdf]
Preview
Text
КТ кардио studenti UGD Shtip.pdf

Download (2MB) | Preview

Abstract

Јасна медицинска индикација;
Која информација ни треба;
Внимателно планирање на прегледот;
Добра подготвеност на пацентот и соработлив пациент;
Висококвалитетна слика-искусен радиолошки технолог;
Клиничко искуство & ефикасен постпроцесинг& креативен радиолог;
Интердициплинарен индивидуален менаџмент;
Бенефит за лекарите и за пациентот;
Успешен преглед;
Прецизна дијагностика;
Решение за пациентот (ангио, операција, медикаменти).

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Medical and Health Sciences > Basic medicine
Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Lidija Veljanovska
Date Deposited: 25 Mar 2013 16:21
Last Modified: 19 Jun 2013 08:56
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/5883

Actions (login required)

View Item View Item