64 ЕКГ воден МСКТ на коронарните артерии и асцендентна аорта

Veljanovska, Lidija (2011) 64 ЕКГ воден МСКТ на коронарните артерии и асцендентна аорта. .

[thumbnail of 2011 NAUCEN KLUB КТ кардио мак[1]. верзија  Lidija Veljanovska.pdf]
Preview
Text
2011 NAUCEN KLUB КТ кардио мак[1]. верзија Lidija Veljanovska.pdf

Download (2MB) | Preview

Abstract

•Јасна медицинска индикација
•Која информација ни треба
•Внимателно планирање на прегледот
•Добра подготвеност на пацентот и соработка
•Висококвалитетана слика-искусен радиолошки технолог
•Клиничко искуство & ефикасен постпроцесинг& креативен радиолог.
•Интердициплинарен индивидуален менаџмент
•Бенефит за нас и за пациентот: успешен преглед, прецизна дијагностика
•Решение за пациентот (ангио, операција, медикаменти)

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Medical and Health Sciences > Basic medicine
Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Lidija Veljanovska
Date Deposited: 22 Mar 2013 19:38
Last Modified: 19 Jun 2013 08:01
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/5877

Actions (login required)

View Item View Item